FAY-ART wordt georganiseerd door de VZW Razor Reel: een artistiek culturele organisatie die met passie, creativiteit, ambitie en professionaliteit al jarenlang actief is in het audiovisuele en culturele veld, en filmgerelateerde en culturele activiteiten organiseert.

De VZW Razor Reel is sinds 2008 actief en binnen het culturele veld gekend voor de organisatie van kwalitatieve en professionele events zoals het RAZOR REEL FLANDERS FILM FESTIVAL dat dit jaar aan zijn vijftiende editie toe is.

Naast het RAZOR REEL FLANDERS FILM FESTIVAL organiseert de VZW Razor Reel op regelmatige basis projecten met focus op amateurkunstenaars en talentontwikkeling.

Enkele hoogtepunten waren DE DAG VAN DE JONGE FILMMAKER (een 3-jarig amateurkunstenproject waarbij er gedurende een volledige dag filmgerichte workshops, lezingen en seminaries georganiseerd werden gericht op amateurfilmmakers en studenten), XPO ART (een kunstenproject waarbij amateurkunstenaars de creatieve opdracht kregen om hun kunst te koppelen aan een filmgericht thema. Bij XPO ART werden de amateurkunstenaars ondersteunt door middel van een werkbrochure met focus op talentontwikkeling. Met XPO ART on Tour werd het project doorgetrokken naar de Vlaamse bibliotheken en werd zo een extra expositieplatform aangeboden aan de deelnemende kunstenaars) en BELGICA OBSCURA (een project waarbij Belgische genre (amateur)filmmakers een platform aangeboden krijgen om hun genre kortfilm te vertonen). Ook binnen de vaste programmatie van het filmfestival is er aandacht voor talentontwikkeling door middel van de jaarlijkse organisatie van creatieve workshops en lezingen.